Американска компания с интерес към Виваком

Телекомът на Цветан Василев може да има нов собственик

Американска компания с интерес към Виваком

Снимка: Виваком

Известна американска компания води преговори за закупуване на мажоритарен дял от българското дружество ТЦ - ИМЕ (Технологичен център - Институт по микроелектроника), което притежава съществен пакет акции от телекомуникационна компания Vivacom. Информацията идва от обслужващата телекома рекламна агенция.

От съобщението става ясно, че намерението на компанията е да покрие задълженията на телекома, въпреки съдебните дела на Василев, и да разработи план за растеж, насочен към всички заинтересовани от телекома групи - кредитори, акционери, служители и клиенти. „Американската компания отчита чувствителността на темата и възнамерява да бъде фактор на стабилност и оздравяване, за да защити интересите на всички заинтересовани страни", заявяват от българското дружество.

От Vivacom допълват, че американската компания е в течение със съдебните процедури, свързани с телекома и дружеството ТЦ - ИМЕ, на което през лятото Софийски градски съд назначи временен синдик. „За съжаление, разногласията между акционерите са станали пречка пред перспективите за растеж на дружествата. В момента компанията работи с настоящия мажоритарен собственик на ТЦ - ИМЕ за намиране на приемливо решение за оптимизация на корпоративните интереси на Корпоративна търговска банка /КТБ/, включително предприемане на действия за удовлетворяване на кредиторите и създаване на печеливша стратегия за всички", се казва още в съобщението.

Днес в ново интервю собственикът на ТЦ - ИМЕ Цветан Василев, че е бил изнудван през месец март да прехвърли част от собствеността си във Vivacom на други лица.

Коментари: 0