Ананиев отмени задължителното носене на маски

Ананиев отмени задължителното носене на маски

Снимка: МС

33239 ~ 1 мин. четене

Здравният министър Кирил Ананиев отмени поредната си заповед – тази, свързана със задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. Остава обаче задължението за покриване на устата и носа на закритите обществени места – магазини, метрото, банки, държавни и институции и т.н.

В новата заповед се посочва обаче, че маски и шалове на открити обществени места (паркове, улици, автобусни спирки и т.н.) ще трябва да се ползват, ако хората контактуват помежду си.

Задължението за носене на маски беше въведено на 11 април. След това то беше удължено до 13 май, когато е краят на извънредното положение. Председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) генерал-майор Венцислав Мутафчийски се оплака, че хората масово не спазват тази забрана и носят маските си неправилно. Преди няколко дни той заплаши, че ще говори с МВР да се затегне контролът.

От публичните изяви на самия Мутафчийски, а и на премиера Бойко Борисов, често се виждаше, че и самите те не носят правилно маските си, а понякога въобще не носят.

Коментари: 0