АПИ заделя 80 хил. лв. за археология по пътя Видин-Монтана-Враца

Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

АПИ заделя 80 хил. лв. за археология по пътя Видин-Монтана-Враца
548 ~ 1 мин. четене
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път E-79 в участъка Видин-Монтана-Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 хил. лв. без ДДС.

Средствата са осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., която финансира подготовката на проекта, каквито са и този вид археологически проучвания.
Обществената поръчка е в две обособени позиции.

Обособена позиция №1 – за издирване на археологически обекти по трасето на участъците „Видин – Димово“, „Димово – Бела – Ружинци“ и „Ружинци – Монтана“, със срок за изпълнение 82 дни и прогнозна стойност 60 хил. лв. без ДДС.

Обособена позиция №2 – за издирване на археологически обекти по трасето на участъка „Монтана – Враца“, със срок за изпълнение 44 дни и прогнозна стойност 20 хил. лв. без ДДС.

Предварителните археологически проучвания трябва да установят дали няма да бъдат засегнати или нарушени нерегистрирани археологически обекти. Целта е се документират всички археологически обекти, структури и следи независимо от техния вид и хронология, като се определи тяхното местоположение в административно-териториално отношение и се локализират прецизно с помощта на GPS или други подходящи технически средства.

Необходимо е да бъдат определени и мерки за тяхното опазване, като провеждане на разкопки и наблюдение по време на строително-монтажните дейности.

Кандидатите могат да подават своите предложения до 17:30 ч. на 22 март 2018 г.
Подкрепи Economic.bg