Apple маха аудио жака и от други свои устройства

Бъдещето според компанията е в безжичните технологии

Apple маха аудио жака и от други свои устройства
Автор: Economic.bg
След като премахна стандартния 3.5 мм аудио жак от iPhone 7, Apple е решила да стигне и по-далеч – да го отстрани и от мобилните си компютри. Според информация на MacRumors компанията изпраща анкета до своите клиенти, в която ги пита дали използват конектора за слушалки. Засега става въпрос за високия клас лаптопи - MacBook Pro с ретина дисплей.

Вече има информация от различни потребители в Twitter, които са потвърдили, че им е задаван такъв въпрос. Според специализирания сайт Apple вероятно ще върви към премахване на стандартния жак от всички свои устройства.

Още при представянето на iPhone 7 и iPhone 7 Plus компанията заяви, че бъдещето е в безжичните технологии. Не всички потребители обаче останаха доволни от тази стъпка. На първо място е недоволството, че безжичните слушалки със специалната технология на Apple струват 159 долара. Освен това шансът те да бъдат загубени е много голям. Разбира се, все още има начин да се използва старата технология, като за тази цел компанията е поставила в комплекта специален преходник.
Коментари: 0