Apple забранява покупката на над 2 еднакви iPhone-а в е-магазина си

В момент, когато търговските ѝ обекти извън Китай остават затворени

Apple забранява покупката на над 2 еднакви iPhone-а в е-магазина си

Снимка: БТА

Apple не позволява на човек да купи повече от две устройства един и същи модел iPhone в своите онлайн магазини в много страни, включително Великобритания, САЩ и Китай. 

Това е първият път, когато Apple налага подобно ограничение, от пускането на iPhone през 2007 г. насам, отбелязва агенция Reuters, която първа съобщи за него. 

При опит за покупка на три модела iPhone 11 Pro получихме известие с подкана за премахване на един модел от кошницата, пише и Business Insider, споделяйки резултати от направен опит. Изданието изтъква, че преди е можело да се купуват повече устройства наведнъж. 

Ограничителната мярка идва в момента, когато Apple затвори всичките си търговски обекти извън Китай за неопределен период от време на фона на разпространяващата се коронавирусна пандемия. Това е една от мерките на компанията да защити служителите и клиентите си. Гигантът също така реши да проведе годишната си конференция за разработчици през юни в онлайн формат. 

Междувременно много от доставчиците на Apple в Китай почти са се върнали към нормалния ритъм на работа. А основният производител на iPhone – Foxconn, е възобновил пълното производство, по думите на основателя Тери Гу.

В края на февруари изпълнителният директор на Apple Тим Кук изрази оптимизъм, че Китай вече е поставил коронавируса под контрол – оптимизъм, който изглежда разумно оправдан на фона на драстичния спад на нови случаи на заболели от COVID-19 в страната. 

Коментари: 0