САЩ успяха да ударят производството на Huawei

Китайската компания забавя производството на водещи устройства

САЩ успяха да ударят производството на Huawei

Снимка: БТА

Huawei Technologies е казала на някои от своите доставчици да забавят производството на най-новия флагмански смартфон на марката заради притеснения от потенциални прекъсвания във веригата на доставки вследствие на ескалиралото напрежение със САЩ. Това съобщиха няколко източници, запознати със ситуацията, пред Nikkei Asian Review.

Според информацията Huawei е поискала да спре производството на някои компоненти за най-новите телефони от серията Mate. Съкращават се и поръчките на части през идните тримесечия. 

Новината идва, след като Вашингтон наложи нови правила за контрол на експорта. Този май администрацията на Доналд Тръмп наложи нови рестриктции по отношение на достъпа на Huawei до американски технологии. Този път властите наложиха препятствия върху доставките на полупроводници. Стъпката бе направена, след като година по-рано китайската компания пък бе вкарана в „черния“ списък на САЩ, което ѝ коства достъпа до американски технологии, включително до услугите на Google например. 

Що се отнася до телефоните от серията Mate, те се явяват като отговор на Huawei на американските iPhone-и. Премиум устройствата на китайския бранд обичайно се появяват през втората половина на годината. Сега това може да не се случи по план. 
Коментари: 0