Аварийното икономическо положение във Венецуела продължава

Страната страда от най-продължителната финансова криза

Аварийното икономическо положение във Венецуела продължава
3647 ~ 1 мин. четене

Венецуелските власти са удължили с още 60 дни постановлението на спешна икономическа ситуация, която бе подписана от президента Николас Мадуро през януари тази година. Текстът на решението е публикуван правителствения вестник Gaceta Oficial.

Указът на Мадуро, дава на изпълнителната власт способността да „регулира държавните поръчки”, да приеме мерки за „защита на работническата класа” и да преразпредели ресурсите на най-уязвимите групи от населението.

Решението бе взето като се вземе предвид факта, че "извънредните обстоятелства, които принудиха президента да обяви извънредно икономическо положение”, продължават да съществуват.

Във връзка с това е необходимо да се вземат мерки за укрепване на положителния ефект върху националната икономика, за укрепването на правото на достоен живот, образование, заетост, медицински грижи," - отбелязва се в документа.

Най-продължителна икономическа криза във Венецуела е нараснала драстично през последните две години, заради спада на цените на петрола - основният експортен продукт на страната.

Подкрепи Economic.bg