Автобуси тръгват по трамвайните трасета в столицата

Целта на Столична община е да се намалят задръстванията

Автобуси тръгват по трамвайните трасета в столицата
Столична община е съставила проект за движение на автобусите от градския транспорт по обособени трамвайни трасета. Целта е да се намалят задръстванията и обществения транспорт да стане по- предпочитаното средство от гражданите.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на нова сграда и обновяването на старата на 134 ДГ „Любопитко“ в район „Красно село“. По нейни думи „рейс върху релси“ е практика в много европейски градове. Тя заяви, че на бул. “Константин Величков“ ще стартира проектът, където трамвайното трасе е в средата на платното.

„Успяхме да подменим с над 50% автобусите от столичния градски транспорт. Тази година очакваме първите 20 електробуса и над 60 газови автобуса, с които ще подменим старите. Най-голямото предизвикателство в битката за чист въздух в София остава битовото отопление", допълни Фандъкова.

Тези мерки са част от проекта на Столична община в борбата срещу мръсния въздух. Фандъкова акцентира и върху това, че в София има около 50 км велоалеи, а велосипедистите стават все повече.
Коментари: 0