Автомобилна марка ще бъде преименувана заради Тръмп

Съвпадение с името на американския президент е довело до подигравки и ще попречи на продажбите

Автомобилна марка ще бъде преименувана заради Тръмп
Един от най-големите производители на автомобили в Китай планира да започне да продава в САЩ, но среща необичаен проблем. Тъй като марката се казва Trumpchi („Тръмпчи“), което е твърде близо до името на американския президент Доналд Тръмп, компанията смята, че ще понесе негативи от това.

Ръководството на Guangzhou Automobile Group (GAC), която е собственик на марката, в момента прави проучване и консултации дали да използва марката Trumpchi в САЩ.

Компанията вече е получила някаква обратна връзка, след като на автомобилното шоу в Детройт през януари беше представен автомобил Trumpchi. Сходството с името на Тръмп привлече подигравки в социалните медии.

"Това е абсолютно съвпадение, ние дори нямахме и най-малката представа, че Тръмп ще стане президент", каза президентът на GAC Group Фенг Синця пред Reuters. "В началото не съм мислил за това да променяме името. Това все пак е президентът, избран от американците, а съвпадението с името му дори трябва да е добре. Но в Съединените щати нивото на опозицията [на Тръмп] е високо“, добави той.

От думите му стана ясно, че шефовете на концерна в момента избират ново име за Trumpchi, което ще важи за пазара в САЩ. По време на автосалона в Детройт представителите на компанията често са били подигравани от посетителите заради името на марката, под която се предлагат автомобилите.

„Видяхме много смеещи се хора, които се снимаха до емблемата на нашата компания, а после качваха снимките във Facebook и други социални мрежи. Разгледахме коментарите под тези публикации и стигнахме до извода, че това име не е най-добрият начин да налагаме марката ни в САЩ”, поясни Фенг.
Коментари: 0