Българи в редиците на \"Ислямска държава\"

Превземат ли ислямистите страната ни?

Българи в редиците на \
Българи се бият за терористичната групировка "Ислямска държава". Официалната версия пред българските власти е, че са на гурбет в чужбина. Това са мъже на възраст между 20 и 30 години.

Мъж от ромския квартал в Пазарджик разказва пред bTV, че на джихад са заминали поне 10 души, не само в Пазарджик, но и от други български градове. "Те заминават за Турция със самолет и оттам ги прекарват в редиците на групировката", разказва мъжът, който също е част от тях, но пожелава името му да остане в анонимност.

Новите джихадисти си купуват оборудването от България - камофлажни дрехи, колани и обувки. Те не поддържат отношения с близките си, но им изпращат пари.

В махалата поддържат връзка с хора от Ислямска държава. Източникът твърди, че те са знаели за нападението над "Шарли Ебдо".

"Цялата истина е, че те искат да уплашат цяла Европа. Те мразят християните и го правят това, за да има още по-голяма омраза. Те се радват като има жертви", разказва очевидецът. 

По думите му се плаща добре за носенето на бурка и на брада - 600 лв. на месец. "Ислямистите говорят, че ще превземат България и ще стане Ислямска държава. Става въпрос за много големи суми пари. Те се изпращат в Асеновград, Пазарджик, Пловдив, Смолян", казва още той.

Проповедникът Ахмед Муса, който е в затвора в Пазарджик заради опасни проповеди и приканване към религиозна война, продължава да поддържа връзка със своите хора. Неговите последователи са много - над 2000 души и тези хора са много опасни. Ситуацията скоро ще излезе извън контрол, смята той.

Според него държавата трябва да хване последователите и да ги изгони от страната. 

От махалата са категорични, че никой от квартала не е заминавал за Сирия.
Коментари: 0