Българите задръстиха граничните пунктове с Гърция

Километрични опашки от летовници се образуваха към южната ни съседка, а в обратната посока трафикът е слаб

Българите задръстиха граничните пунктове с Гърция

Снимка: Economic.bg/ Архив

Километрични опашки от автомобили са се извили по граничните пунктове между България и Гърция заради многото българи, които искат да стигнат до гръцките плажове за лятната си почивка. Колоната на ГКПП „Кулата“ е около 4 км, а на ГКПП „Маказа“ около 3 км, пише „Медиапул“. По-спокойна е обстановката на ГКПП „Илинден“. Трафикът от Гърция към България е слаб.

Според граничните власти тази година пътуващите за Гърция са много повече от миналата. Гишетата работят на пълни обороти, но се получават сериозни забавяния заради по-дългите проверки на непълнолетни лица и граждани от трети страни. Въпреки това преминаването на граничната бразда през "кулата" и "Маказа" отнема между 2-3 часа, твърдят чакащите.

От МВР препоръчват да се използват по-малко натоварените гранични пунктове като „Илинден“, Златоград, Ивайловград и „Капитан Петко войвода“. Интензивен е трафикът и на българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“, но на изход за товарни автомобили. Преминаването на границата отнеме повече от час.
Коментари: 0