Българска ИТ компания открива 500 работни места до 5 години

Първите 30-40 нови служители на ScaleFocus ще бъдат назначени в пловдивския клон на компанията

Българска ИТ компания открива 500 работни места до 5 години

Снимка: ScaleFocus

Автор: Божидара Иванова
Българската ИТ компания Скейл Фокус АД (ScaleFocus) ще отвори 500 работни места в рамките на пет години. Служителите ще работят в офисите на фирмата в Европа, САЩ и Близкия Изток.

Първите 30-40 нови служители ще бъдат назначени в пловдивския клон на компанията през следващите 12-18 месеца, където ще отговарят основно за международни проекти на американски клиенти, пише infostock.bg. 

Все повече ИТ компании в България започват да предлагат услугите си навън, но инвестират в отваряне на офиси у нас и наемане на местни служители. Една от причините е близостта до клиентите и разширяването на възможностите за намиране на квалифицирани специалисти. 

"Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкуренти на нас в ИКТ сферата, като Русия, Индия и други. Разкончването на успеха се крие в окрупяване на усилията за утвърждаване и развиване позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. Можем да го постигнем с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето", споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

Към днешна дата ИТ компанията разполага със 180 специалиста, офиси в три локации - София, Пловдив и Лондон, както и клиенти в 14 държави и създадени първи работни места в Англия. През 2013 г. ScaleFocus отбеляза над 180% ръст и очакван 100% ръст на оборота през 2014 г.
Коментари: 0