„Българска роза” ще увеличи износа си за Китай

Компанията подписа споразумение за експорт на розово масло и козметика за 40 млн. лв.

„Българска роза” ще увеличи износа си за Китай
1996 ~ 1 мин. четене
Карловското предприятие за производство на розово масло и козметика „Българска роза“ АД ще увеличи износа си за Китай. Дружеството подписа днес 5-годишно споразумение с китайската козметична корпорация Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко., в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“, на която София е домакин.

Предвижда се изнесената за Китай продукция на карловското предприятие да достигне 40 млн. лв. в дългосрочен план. Договорът бе подписан от президента на китайската козметична корпорация Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, прокурист на „Българска роза“ АД.

Българската козметична компания, която тази година празнува 70-ия си юбилей, е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в Грас, Франция. Всяка година с българското „течно злато“, както е известно розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2.3 млн. парфюми. „Българска роза“  произвежда и собствени линии козметични продукти, които се изнасят, както в цяла Европа, така и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и др.
Подкрепи Economic.bg