Български компании могат да участват в търга за електронна система на SEE Link

ИТ платформата на регионалното борсово дружество ще струва до 250 000 евро

Български компании могат да участват в търга за електронна система на SEE Link
232 ~ 1 мин. четене
SEE Link, акционерното дружество, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, публикува покана за участие в търг за изграждане на електронна система за пренасочване на поръчки за покупка и продажба на финансови инструменти. Крайният срок за подаване на документи е 1 април 2015 г. 

Миналата година SEE Link получи безвъзмездна помощ от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за въвеждане на електронната система. В края на октомври от дружеството публикуваха тръжно обявление, в което посочиха и заложената стойност на ИТ платформата от 250 000 евро. 

"Това е важен момент, тъй като от днес започва същинската работа по проекта и имаме пълната подкрепа на ЕБВР. Изминахме трудния етап на подготовка и вярвам, че през последното тримесечие на тази година SEE Link ще има платформа на световно ниво.", каза Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса - София. 

Поканата за участие в търга може да бъде видяна на www.see-link.org и http://bit.ly/seelink-tender.

Управителният комитет към SEE Link се срещна в Скопие през изминалата седмица, за да обсъди понататъшното развитие на проекта. В края на 2014 г. проектът беше представен на членовете на участващите фондови борси чрез серия от събития, които включваха местните пазари. 

SEE Link е акционерно дружество със седалище в Скопие, Македония, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия, всяка с равен дял от собствеността. Целта на компанията е да създаде регионална инфраструктура за търговия на ценни книжа от тези три пазара


Подкрепи Economic.bg