Българският бизнес ще се справи с тежката обстановка

Необходими са по-дълбоки реформи, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев

Българският бизнес ще се справи с тежката обстановка

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Илия Лазаров

„Предстоящата 2016 г. ще бъде тежка заради обстановката в световен мащаб. Българските компании вече свикнаха да работят и оцеляват в моменти на криза и съм убеден, че имат потенциала да се справят.”

Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по време на дискусия от кампанията „ДА! На българската икономика”.

Събитието се проведе в хотел „Маринела”, в него взеха участие политици, представители на бизнеса, държавната администрация, дипломати и медии, предаде репортер на Economic.bg.

„Имаме нужда от подкрепата на правителството. Да няма нови данъци, такси и други изкуствени препятствия пред бизнеса. Искаме да получаваме конкурентни условия за правене на бизнес, като тези в останалите държави”, обясни Домусчиев.

„Препоръката ни е да се правят реформи. Реформи в енергетиката нямаше, тя продължава да бъде на загуба, както и много министерства. Необходими са реформи, които засега не се правят”, допълни председателят на КРИБ.

Домусчиев отбеляза, че в бюджета за 2016 г. са предвидени допълнителни средства за министерства, които не са направили необходимите реформи, а това противоречи на досегашната линията на действие на Министерство на финансите. Това е и основната критика на бизнеса – че се дават сериозни суми за администрация, без тя да е достатъчно ефективна.  

Коментари: 0