Банка ДСК въвежда допълнителни мерки за сигурност в офисите си

Финансовата институция напомня на клиентите си, че има множество електронни услуги, които да използват

Банка ДСК въвежда допълнителни мерки за сигурност в офисите си

Снимка: Банка ДСК

22143 ~ 2 мин. четене

Банка ДСК въвежда допълнителни превантивни мерки за повишаване безопасността и опазване здравето на клиентите и служителите при посещения в клонова мрежа. Променя се работното време на офисите, така че да се осигури спазването на всички предписания за безопасност. Обектите с удължено работно време и тези в големите търговски центрове, тип молове, преминават в режим на работа от 10:00 до 18:00 ч. от понеделник до събота, а в неделя от 10:00 до 15:00 ч. Някои от по-малките клонове ще работят с допълнително намалено работно време, обявиха от финансовата институция.

Достъпът до банковите салони ще бъде контролиран при спазване на достатъчна социална дистанция от 2 метра между чакащи, обслужвани клиенти и обслужващ персонал. Служителите обслужват клиентите с предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфекционни материали) и се увеличава честотата на почистване на офисите със засилени дезинфекционни действия.

Банката препоръчва на клиентите си да се възползват максимално от възможностите на електронните канали за банкиране ДСК Директ и DSK Smart, да използват своите банкови карти за безкасови плащания, както и да се обръщат за информация към контактния център или чрез имейл адреса на банката. Каналите за дигитално банкиране позволяват пълноценно извършване на платежни операции, преводи, трансакции при онлайн пазаруване, бързо и лесно заплащане на битови сметки към комуналните дружества в период, когато не се препоръчва физически посещения в техните офиси, и много др. Физическите лица имат възможност и за кандидатстване и усвояване на потребителски кредити онлайн.

Ако посещение на банков клон е неотложно, Банка ДСК предоставя възможност на клиентите предварително да заявят час за посещение в по-големите офиси. Заявяването става на сайта на институцията, в секция „Запази час за консултация". Банката уверява също, че голямата ѝ мрежа от 1 100 банкомати в страната функционира безпроблемно и в непрекъснат режим, като се поддържа постоянна кешова наличност. За вноски на парични средства клиентите могат да използват и над 100 специални банкомата с депозитни функции.

Коментари: 0