Барове и дискотеки настояват за моментално разрешение за работа

Освен това от БАЗ и СЗБ обявиха взетите решения от Щаба като неефективни и грешни

Барове и дискотеки настояват за моментално разрешение за работа

Снимка: Unsplash

2414 ~ 1 мин. четене

"Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега!" Това се казва в позиция от днес на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в България, изпратена до медиите. Освен това те обявиха взетите решения от Щаба като неефективни и грешни.

Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове! И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година", се казва още в позицията на браншовите организации.

Както в много свои предишни изказвания и отворени писа, и този път заведенията застават зад позицията си, че те не са виновни за разпространението на заразата.

В писмото си те дори цитират данни от Единния информационен портал, които показват, че от 27 ноември, когато бяха въведени строгите мерки в страната, няма особена промяна в епидемичната обстановка и бройката на новозаразените с коронавирус.

Припомняме, че вчера министърът на здравеопазването беше категоричен, че според него промяна в посока разхлабване на мерките след 21 декември не трябва да има. Това мнение беше подкрепено и днес от Българския лекарски съюз.

След думите на проф. Костадин Ангелов от вчера, от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) обвиниха правителството в лъжа, тъй като в деня на въвеждането на строгите мерки беше обещано, че те ще действат само три седмици.

Подкрепи Economic.bg