БДЖ взе на работа ученици от Мездра

Те са част от випуск на гимназията с дуално форма на обучение и ще работят в локомотивното депо в града

БДЖ взе на работа ученици от Мездра

Снимка: БДЖ

732 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

„БДЖ – Пътнически превози“ назначи на трудов договор ученици от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Мездра. Учениците са част от випуск с дуална форма на обучение – специализираната паралелка по специалността „Електрообзавеждане на железопътна техника”, професия „Електротехник”.

Учениците ще работят в локомотивното депо Мездра. Всички наети са преминали практическо обучение по производствена практика през изминалата учебна година, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

Специалността попада в списъка със защитените от държавата професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда.

Град Мездра е основен железопътен център за Северна България и в тази връзка БДЖ се стреми към реализирането на бъдещо сътрудничество с професионални гимназии в областта. Идеята е след придобиването на квалификация да бъде предоставена възможност за намиране на свободни работни места в сферата на железопътния транспорт на бъдещи специалисти.

Осигуряването на качествено обучение на своите служители и създаването на бъдещи професионални кадри в железопътния транспорт е една от приоритетните задачи на ръководството на „БДЖ – Пътнически превози”.

Подкрепи Economic.bg