БДЖ пуска царския влак по маршрута София- Кюстендил

Парниковият локомотив ще се движи на 12 октомври за последно тази година

БДЖ пуска царския влак по маршрута София- Кюстендил

Снимка: БДЖ

На 12 октомври, събота, БДЖ ще пусне атракционен влак с парен локомотив и вагон от царската композиция „Корона експрес”. Ретро пътуването се организира по повод отбелязването на 110 години от пускането в експлоатация на жп линията Радомир-Земен-Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на държавната железница.


Предстоящото пътуване ще бъде последното организирано за тази година, заявиха от БДЖ, като уточняват, че бонус към това пътуване ще бъде включването на  личния вагон-салон на цар Борис III от „Корона експрес” във влаковата композиция. Специално прикаченият вагон ще пътува за първи път тази година като атракция, а по време на движение всички желаещи ще могат да го разгледат, съпроводени от гид, който ще ги запознае с любопитни факти.


Цената на билета за влака с парния локомотив от София до Кюстендил е 21.50 лв. за пътуване в една посока (с включено запазено място). За желаещите да пътуват на по-кратки разстояния се осигурява възможност за следните отсечки по маршрута: София-Перник, София-Радомир, Перник-Радомир, Перник-Земен, Земен-Кюстендил. Цената на отсечка е 7.50 лв. в една посока с включено запазено място.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място. Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Коментари: 0