Бизнес форум събира български и турски предприемачи в Бургас

КРИБ-Бургас ще подкрепи събитието, за да се укрепят бизнес контактите между двете държави

Бизнес форум събира български и турски предприемачи в Бургас
860 ~ 2 мин. четене
Български и турски предприемачи ще споделят ноу-хау и успешни бизнес подходи на форума „Турско-българският бизнес - добри практики, възможности и перспективи“. Събитието е подкрепено от КРИБ-Бургас, като целта на бизнес организацията е да се укрепят бизнес контактите между двете държави. Събитието е насрочено за 10 май 2018 г. и ще се проведе в Гранд хотел и СПА Приморец – Бургас.

На срещата ще бъдат дискутирани възможностите за инвестиции и партньорство в различни сектори. Специално внимание ще бъде отделено на конкретни възможности за търговия с хранителни продукти, плодове и зеленчуци, строителни материали, производството и търговия на текстилни стоки, машини и мебели. Те ще бъдат презентирани от водещи компании и от турска, и от българска страна.

Дискусията ще очертае промените и тенденциите в туристическия сектор, както и предпочитанията на турските и българските предприемачи. Българската агенция за инвестиции ще представи на присъстващите актуални данни и макроикономически анализ относно инвестиционния климат у нас и възможностите на България като бизнес партньор.

Регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ще бъде представена на форума лично от своя председател - Стоян Караненов. „Силната икономика на Турция и фактът, че тя е втори по обем потребител на родни стоки след Германия, логично водят до организация на подобни срещи, на които компаниите от двете държави да имат възможност да обмислят общи начинания“, каза Председателят на КРИБ-Бургас. „Очакванията ми за форума са високи - като полезност чрез придобит ноу-хау и създадени контакти и прерастване в общи начинания, от полза и за  България, и за Турция. Благодаря на инициаторите на срещата - сп. ENTERPRISE, които местният бизнес, представен от КРИБ-Бургас, неизменно подкрепя“, добави той.

Сред другите участници на форума са директорът на Индустриален и логистичен парк Бургас Стамен Стамов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции  Стамен Янев, председателят на Българо-турската индустриална камара /Бултишад/ и председателят на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже.

Покани за участие са отправени и към Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на град Бургас Димитър Николов, генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, председателят на Турско-българския бизнес съвет, DEIK-съвет за външно икономическо сътрудничество Истанбул, Турция Осман Ак.
Подкрепи Economic.bg