БНТ ще излъчва \"Мистър и Мисис Икономика\" 2014

Тържествената церемония по награждаването ще се проведе в НИМ

БНТ ще излъчва \

Снимка: Икономика

224 ~ 2 мин. четене

Българската национална телевизия (БНТ) ще излъчи тазгодишното издание на най-престижния икономически форум „Мистър и Мисис Икономика”, който по традиция ще се проведе в Националния исторически музей – София. Началният час на продукцията за зрителите ще бъде точно в 23:00 часа.

Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика" е сред най-значимите икономически събития в България. Той е с над 20-годишна история. За този период призът е бил връчван на мениджъри, предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Първоначално 5-членен Комитет по номинациите определи кандидатите по категории. След това авторитетно жури от 33-ма водещи икономисти, финансисти, експерти и носители на наградата "Мистър и Мисис Икономика" гласува и определя победителите. Вотът на журито се преброява от независима одитна компания, което гарантира прозрачността на избора.

Сп. „Икономика" и Economic.bg дават възможност и на своите читатели да станат част от традицията на „Мистър и Мисис Икономика”. През 2013 г. за първи път с онлайн гласуване на сайта бе връчена награда за Корпоративна социална отговорност (КСО). Тази година, като част от конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2014", читателите ще могат да гласуват за компанията, която осигурява най-добър старт в кариерата.

Екипът на сп. „Икономика" и Economic.bg определи широк кръг от дружества, които работят целенасочено в последните години за привличане и обучение на млади специалисти.

Крайният победител ще бъде избран директно от потребителите чрез гласуване в сайта на конкурса. Читателите ще могат директно да оценят политиката на българските компании за достъп до работни места, възможностите за кариерно развитие и усъвършенстване на младите.

По традиция победителите получават статуетката "Рибарят и златната рибка" на художника Ставри Калинов, превърнала се в запазена марка на конкурса в годините на неговото провеждане.

Подкрепи Economic.bg