Boeing сключва сделка за 4 млрд. долара с руски превозвач

Договорката може да съхрани производството на 747

Boeing сключва сделка за 4 млрд. долара с руски превозвач

Boeing е все по-близо до финализиране на сделка на стойност 4 млрд. долара с най-голямата транспортна компания в Русия, предадеBloomberg. 

Ако тя бъде сключена, може да спомогне за запазването на производствените линии за Boeing 747,чиито продажби напоследък спаднаха в резултат на пониженото търсене на самолети с 4 двигателя, посочват източници, запознати с действията на компанията. От Boeing отказват да коментират сделката.

Според източниците на изданието американският производител вече е в напреднали разговори с AirBridgeCargo Airlines и компанията майка „Волга-Днепр“ за дългогодишен договор за доставка на самолети 747-8. Окончателното решение на двете страни може да бъде оповестено на авиофестивала във Фернбороу, който ще се проведе през следващия месец в Англия. 

Продажбите на Boeing 747 и Airbus A380 спаднаха, след като много превозвачи започнаха да ги заместват със самолети с два двигателя, като Boeing 777. Според сайта на Boeing към май тази година поръчките на 747 са едва 22, като през януари бяха произведени едва 6 такива самолета – два пъти по-малко, отколкото бяха първоначалните прогнози на компанията.

Коментари: 0