Борисов нареди: Ресторантите отварят независимо от ситуацията

Премиерът разпореди на здравния министър да пусне заведенията от 1 март и темата да бъде приключена

Борисов нареди: Ресторантите отварят независимо от ситуацията

Снимка: МС

На първи март задължително отваряш ресторантите. Това разпореждане даде министър-председателят Бойко Борисов към здравния министър проф. Костадин Ангелов, който се съгласи с усмивка с тази заповед. Премиерът и няколко министри посетиха болницата в Исперих и се срещнаха с ръководството на местното лечено заведение. Там Борисов обяви още, че в малките населени места ще бъдат пуснати накуп всички ученици и няма да се редуват на смени, както е в големите градове.

Мерки срещу COVID-19

"На тази тема (отварят ли се или не ресторантите и заведенията - бел. ред.) повече няма да говорим. Да знаят хората. Днес има празник - за едни е Трифон зарезан, за други е празник на любовта. Но на всички им липсват ресторантите. И на нас ни липсват. Но трябва да издържим 14 дни. И днес нивата на заболеваемост в България са много добри, 26-ти сме в Европа. И това се дължи на вас, лекарите", каза премиерът.

В момента единствено ресторантите и нощните заведения извън хотелите не работя. Всички други търговски обекти имат право да функционират, макар и с ограничен капацитет.

Припомняме, че вчера Българската асоциация на заведенията (БАЗ) обявиха награда за снимка с Ангелов и Мутафчийски в ресторанти. Те изразиха съмнение, че двамата посещават подобни заведения, а в същото време не позволяват на бранша да работи.

Коментари: 0