Борисов назначи още двама заместници на здравния министър

Проф. Костадин Ангелов вече разполага с петима зам.-министри

Борисов назначи още двама заместници на здравния министър

Снимка: Медицински университет-Варна/Google My Business-Пачалов ЕООД

2267 ~ 1 мин. четене

Евгени Григоров и Слави Пачалов – съответно фармацевт и спешен медик, са новите заместници на здравния министър. Те са назначени днес със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Така проф. Костадин Ангелов официално има петима зам.-министри – рекорден брой за всички ведомства.

Според Ангелов те са му необходими, за да се справи с хаоса, обхванал здравната система заради нарастващия брой заразени от коронавирус.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Подкрепи Economic.bg