Борисов: Подготвя се посещение на Путин у нас през 2020 г.

Визитата ще бъде по повод 140 години от установяване на дипломатическите отношения между двете страни

Борисов: Подготвя се посещение на Путин у нас през 2020 г.

Снимка: Economic.bg

Следващата година се подготвя посещение на руския президент Владимир Путин в България по повод отбелязването на 140 години от установяване на нашите дипломатически отношения. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който взе участие в петъчния парламентарен контрол.

Той обясни още, че страната ни полага усилия за развитието на отношенията с Русия не само в сферата на енергетиката. Според министър-председателя има голям потенциал в сферата на фармацията и българските частни компании трябва да се насърчат да развиват отношенията си със своите руски партньори.

"Свидетелство за добрите връзки между София и Москва е фактът, че шпионският скандал, който избухна на 9 септември с ареста на председателя на движение "Русофили", не е сред темите в двустранния диалог", каза още Борисов. 

Премиерът поиска ПГ на ГЕРБ да се присъедини към анкетната комисия за БНР, която искат от БСП. Той заяви, че ще поиска НС да приеме решение Сметната палата да провери цялото управление на БНР досега и поясни, че не познава и не е разговарял с ръководителя на Българското национално радио.
Коментари: 0