Борисов прати двама министри да проверят дупките в Дупница

Николай Нанков коментира за Мизия, че долната ѝ част е била залята от наводнението през 2014 г., а не от дъждовете сега

Борисов прати двама министри да проверят дупките в Дупница
2912 ~ 2 мин. четене
Премиерът Бойко Борисов възложи на двама от министрите си да отидат и да видят дупките по улиците в Дупница и Мизия. Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и вътрешният министър Валентин Радев ще трябва, след като огледат дупките, да възложат на кметовете още днес да асфалтират наново пътищата.

Причина за нареждането на Борисов, което той даде още в началото на днешното правителствено заседание, е медийното внимание, което получиха разрушените от дъждовете пътища в Мизия и Дупница

„Фондът (за подпомагане –б.р.) да ги оправи (пътищата – б.р.). Така че хората още днес, утре да може да се прибират по къщите. Намерете начина, по който кметът да възложи и вие веднага да го реализирате“, заяви Борисов.

От своя страна регионалният министър Николай Нанков каза, че още вчера сутринта са направили организация с Областно пътно управление.

„Колегите на Ивайло Московски от транспортното възстановяване също оказаха съдействие, макар и логистично. Над 20 машини, леки и тежки, за почистване на калта и тинята на засегнатите улици. Говорим за горната част на Мизия, не за долната, която беше залята 2014 г. от наводнението, за кални потоци, дошли от съседните дерета. Вече от днес ще започне и това, което казвате“, обясни Нанков.

Борисов му отвърна: „Язовири, дерета, има други. Улиците, където живеят хората в градовете и селата, където мина наводнението и ги показват по телевизиите, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от Фонда за подпомагане след това ще им оправите парите. Но не първо да кандидатстват, да мине един месец, докато минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат и да приведат в ред“.
Подкрепи Economic.bg