10 британски бизнес университета, където приемът е най-труден

Кеймбридж и Оксфорд не попадат в подреждането

10 британски бизнес университета, където приемът е най-труден
Бизнес и мениджмънт образованието са сред най-конкурентните във Великобритания и хиляди студенти всяка година кандидатстват за прием в престижни университети. С надеждата да получат добра диплома и реализация във финансовата област и бизнеса.

Къде във Великобритания е най-трудно да се влезе в бизнес университет?

На този въпрос отговор дава справочникът на университетите, 127 на брой. В него са отбелязани доста данни, включително удовлетворението на студентите, качеството на обучението, стандартите за прием. Сред различните класации е и тази на трудността на приема, т.е. какви резултати се изисква да постигнат кандидатите, за да влязат в университета. 

Изчислението става според т-нар. UCAS Tariff , или точкова система, която оценява всеки студент и определя приема му в различни учебни заведения.

Интересното е, че двата топ университета – Кеймбридж и Оксфорд, не попадат в класацията.

Вижте 10-те учебни заведения, където е най-трудно да бъдете приети в бизнес специалност:

10. University of Edinburgh – 476 точки9. Durham University – 477 точкиТой е номер пет сред най-добрите бизнес училища във Великобритания.

8. University of Exeter – 487 точки7. University of Bath – 488 точкиТой е второто най-добро бизнес училище във Великобритания.

6. University of Strathclyde – 494 точкиТой е вторият най-труден за прием в Шотландия.

5. London School of Economics – 495 точкиТой е третият най-добър бизнес университет в страната.

4. University College London – 499 точкиНаскоро университетът падна под 500 точки. Така той е вторият най-труден за прием университет в Лондон и третият в Англия.

3. King's College London – 501 точкиНай-трудното училище за прием в Лондон.

2. University of Warwick – 518 точкиНе е чудно, че застава на второ място по трудност, като се има предвид, че тук е завършил главният икономист на Bank of England Анди Халдейн.

1. University of St. Andrews – 555 точкиТова е и най-добрият бизнес университет във Великобритания според справочника. 
Коментари: 0