БСП искат повече компромиси от „Има такъв народ“

Левицата ще предложи служебния кабинет за редовен, ако мандатът стигне до тях

БСП искат повече компромиси от „Има такъв народ“

Снимка: БТА

2150 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Националният съвет на БСП е взел решение преговорите за подкрепа на проектокабинета на „Има такъв народ“ да продължат, тъй като все още двете страни не постигат съгласие по определени въпроси. Това разкри лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Националният съвет одобри свършеното и се запозна с декларацията на „Има такъв народ“, предложена днес. Очевидно това са политиките, които предлагат да залегнат в едно споразумение между тях и партньорите. В нея обаче не са отразени достатъчно неща, на които държим, а са отразени такива, за които не сме дали съгласие“, коментира Нинова след заседанието на пленума на левицата.

Като пример тя даде факта, че БСП винаги е била за по-голямо преразпределение от бюджета. Припомняме, че в декларацията на ИТН не стана въпрос за бъдещето на Българската банка за развитие. Миналия месец формацията на Слави Трифонов изрази желание за приватизацията ѝ, докато останалите потенциални партньори, включително БСП, не са съгласни на това.

Нинова заяви, че следва да бъдат обсъдени някои промени с „Има такъв народ“ в политиките им. На съвета са били обсъдени и имената на кандидат-министрите, като Нинова посочи, че някои колеги са изразили резерви към тях.

Лидерът на БСП обясни, че ако не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепят втория, който следва да отиде в ГЕРБ. На Националния съвет е взето решение, че ако третият мандат стигне до БСП, те да предложат за редовен кабинет служебния, който управлява в последните два месеца и половина и бе сформиран от президента Румен Радев.

Подкрепи Economic.bg