БСП пита Радев дали би подкрепил партия на служебните министри

През годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на левицата, други покрай нея, но всички те са били неуспешни, заяви Георги Свиленски

БСП пита Радев дали би подкрепил партия на служебните министри

Снимка: БТА

1272 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

С изявлението на премиера Янев явно е факт, че се готви политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев. Тук е много интересна позицията на президента Радев, защото премиерът и двамата министри са назначени от него. Той подкрепя ли този проект и действията на премиера, който казва, че би гласувал за него? Това каза зам.-председателят на "БСП за България" Георги Свиленски, цитиран от пресцентъра на БСП.

"Преди няколко дни чухме президента да казва, че е благодарен на българските социалисти, които са го подкрепяли и работили за избора му. Сега едно такова изявление от неговия служебен премиер не вярвам, че радва българските социалисти", допълни Свиленски.

По думите му през годините са се правили много политически проекти - едни на гърба на БСП, други покрай БСП, но всички те са били неуспешни.

Според Свиленски е по-добре парламентарните и президентските избори да се проведат заедно.

"Ако са разделени, ще трябва три недели да пращаме българските граждани на избори, за които не нямат вина, че политиците не могат да се разберат. Имам чувството, че в даден момент те просто ще накажат българските политици и няма да излязат да гласуват", смята той.

Депутатът от левицата коментира и нападките към БСП, че си прави предизборен пиар със срещите по третия мандат.

"Стана ясно, че "Демократична България" никога не са били за това България да има правителство и моделът да бъде променен. С всякакви червени линии явно те от самото начало са залагали на това хората на ГЕРБ във второто и третото ниво на властта да продължат да управляват, и при едни нови избори ГЕРБ отново да са първа политическа сила, както дават вече социологическите агенции", каза Свиленски.

"Ако БСП си правеше пиар, защо тогава на този пиар дойдоха най-големите работодателски и синдикални организации, защо дойде целият туристически бранш и синдикатите на МВР? Не. Напротив, от всичките тези хора получихме подкрепа и казаха - това, което правите е правилно, жалко, че не го правят повече партии. Всички те бяха на едно мнение, че трябва да има актуализация на бюджета и че трябва да има правителство. Президентът на КТ "Подкрепа" беше гневен, че толкова време не може да се направи кабинет", заключи соцдепутатът.

Подкрепи Economic.bg