Петков и Василев не казват дали правят нов политически проект

По думите им двамата ще говорят още две седмици само в качеството си на служебни министри и експерти

Петков и Василев не казват дали правят нов политически проект

Снимка: Красимир Свраков

1172 ~ 2 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

Няма да говоря по никакви теми за политически проекти, докато не ми изтече мандата, защото като служебен министър искам да съм фокусиран в това, което правя. Реално имаме още две седмици, в които ще говоря само в качеството си на министър и експертно. Няма да влизам в тези теми, знам, че в момента там са страстите и интересът. Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на парламента.

Аз казах неведнъж, че за три месеца можем да направим доста голяма промяна, не само аз, ами целите ни екипи и отбори видяхме, че ако продължаваме да инвестираме енергията си в тази посока, България може да стане различна. Как и по какъв начин – може да е като служебно правителство или не – това ще го говоря като ни свърши мандата”, отговори Петков на въпрос дали все пак има идея за политически проект.

По думите му всичко, което ще правят, ще бъде прозрачно и ще се коментира с публично.

“В момента съм финансов министър и имам друга основна задача. След като спра да бъда финансов министър и да се занимавам с тези основни задачи, ще си почина и ще си помисля”, заяви финансовият министър Асен Василев.

Коментарът му е по повод изказване на служебния премиер Стефан Янев в ефира на Nova, в което той посочи, че е възможно формация, съставена от Василев и Кирил Петков, да се яви на следващи избори.

Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която последните няколко месеца беше зададена. Това, по какъв начин да бъде най-добре, не става с щракане на пръсти. Трябва да се помисли много внимателно, това е много тежка отговорност, ако изобщо бъде поета", заключи Василев.

Подкрепи Economic.bg