„България Еър“ с допълнителни полети до Лондон и Амстердам за празниците

Това се случва на фона на масово намаление в полетите на останалите авиокомпании

„България Еър“ с допълнителни полети до Лондон и Амстердам за празниците

Снимка: България Еър

5370 ~ 1 мин. четене

Националният превозвач „България Еър“ пуска допълнителни полети до Амстердам и Лондон по случай коледните и новогодишни празници.

Новите линии вече са заложени в резервационната система и са отворени за продажба.

Компанията уверява, че се взимат всички предпазни мерки.

Това решение от страна на националния авиопревозвач идва на фона на вълната от съкращения в полетите, които правят останалите компании заради пандемията. В средата на октомври например Ryanair обяви, че намалява графика на зимните си полети с една трета от предвиденото и ограничава присъствието си в няколко страни заради наложените ограничения за пътуване от европейските правителства. Ирландската авиокомпания предвижда тази зима да лети на 40% от миналогодишния си капацитет спрямо предвидените по-рано 60%, се казва още в изявление на дружеството.

Очакванията са тази зима самолетите да превозят 38 млн. пътници до 31 март 2021 г. Прогнозата, направена през септември, предвиждаше бройката да е 50 милиона, което е близо 3 пъти по-малко от миналогодишната цифра.

Същата крачка предприе и нискотарифният превозвач Wizz Air. Авиокомпанията обяви преди няколко седмици, че е преразгледала плановете си да оперира с 50% от обичайния си график и заяви, че ще изпълнява само рентабилни полети, като обхватът им може да бъде "минимален".

До момента единствено Lufthansa каза, че трябва да удвои операциите си спрямо сегашните им нива, за да ограничи загубите. Капацитетът на изпълнение трябва да се увеличи от сегашните 25% от миналогодишните нива до около 50%, за да бъде изпълнена целта за връщане към положителен паричен поток през следващата година. Това изчислява компанията в отчета си за третото тримесечие, цитиран от Bloomberg в началото на месец ноември.

Подкрепи Economic.bg