Българската „Телелинк“ създава свое дружество в Румъния

Компанията продължава да разширява дейността си в Европа

Българската „Телелинк“ създава свое дружество в Румъния

Снимка: Telelink

2294 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Българската технологична компания „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (ТБС Груп) обяви, че продължава да разширява бизнеса си извън страната в посока Румъния. Компанията ще създаде изцяло притежавано от нея дъщерно дружество в северната ни съседка. Новото звено ще носи името Telelink Business Services и ще има регистриран капитал от 10 хил. евро, се казва в изявление на ТБС Груп, цитирано от See News.

Плановете за затвърждаване на позициите в Румъния не са нови, като идеята за местно представителство там е на повече от две години. Отделно от това, Телелинк вече предоставя свои услуги в страната – нейната тикет система например функционира в около 20 румънски града

ТБС е най-голямата структура в холдинга „Телелинк“, който през 2017 г. започна да се преструктурира и раздели бизнеса си у нас в четири основни дружества. То е фокусирано върху IT инфpacтpyĸтypa, инфopмaциoннa cигypнocт, дигитaлнa тpaнcфopмaция, гoлeми дaнни и yпpaвлeниe нa ycлyги. 

Пoд pъĸoвoдcтвoтo нa Ивaн Житиянoв компанията стъпи на Българската фондова борса през юни 2020 г. През първите шест месеца на изминалата пандемична година компанията съумя да нарасне с над 100%. Основен двигател на подема бяха специализираните телеком решения и дигиталните продукти за модернизация на работното място.

До момента ТБС Груп оперира в още няколко страни на Балканите – Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Словения, Албания и Македония.

Коментари: 0