Американските пазари тръгнаха надолу въпреки рекорда на S&P500

Златото отрази минимален ръст, а паладият се задържа близо до най-високата си точка

Американските пазари тръгнаха надолу въпреки рекорда на S&P500

Снимка: Pixabay

212 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари регистрираха понижение през изминалия ден, след като Dow Jones се понижи с 0.48%, а S&P500 достигна до ново рекордно ниво, но не успя да го задържи и впоследствие отстъпи с 0.8% за деня. Технологичният сектор също изгуби, като NASDAQ се установи с 0.28% по-ниско в края деня.

Европейските пазари останаха цялостно неутрални през изминалия ден, като инвеститорите са насочили вниманието си към икономическите данни, които ще бъдат публикувани в четвъртък. FTSE100 напредна с 0.27%, до 6963.67, докато DAX остана непроменен.

Цената на петрола нарасна до 1% през изминалата сесия, след като позитивните прогнози надделяха над притесненията за възстановяване от пандемията, въпреки усложнената ситуация в Бразилия, Япония и Индия. Brent нарасна с 0.72%, затваряйки на 67.03$ за барел, докато WTI напредна с 1.02%, до 63.24$ за барел.

Златото отрази минимален ръст след заседанието на Федералния резерв, а паладият задържа ниво близо до рекордната стойност от 2962.50, която достигна във вторник.

Акценти днес

БВП за Последното Тримесечие и Седмични молби за помощи при безработица - САЩ

Акцентът през утрешния ден ще силно фокусиран върху данните за БВП от първото тримесечие в САЩ. Събитието ще отрази реалното състояние на икономиката и как съумява държавата да се справи с належащата пандемия. По същото време ще бъде публикувано и седмичното изменение при молби за помощи при безработица, като може да се забележи драстичен спад спрямо началото на годината.

Инструмент на фокус

Exxon Mobil Corporation

Акциите на компанията съставят възходящо движение от началото на януари, като текущата стойност достигна до долната граница, но успя да се задържи над нивото на 50 периодната експоненциална средна. При продължителна подкрепа, може да се очаква повишение до локалния връх около 65.00.

EUR/CHF

Валутната двойка съставя низходящо флаг движение, след като цената успя да достигне до психологическото ниво от 1.1150. Последните две месеца, валутната двойка не успя да получи подкрепа от пазара, като може да се очаква продължение на текущото движение до ниво 1.0950.

OILUK

Цената на петрола образува възходящо движение от средата на март. Суровината, към този момент, прави втори опит за пробив на съпротивата заформена около 67.50, като при неуспешен опит може да се очаква понижение до 100 периодната експоненциална средна, в съчетание, стойността спрямо RSI се намира близо до прекупен пазар.

NASDAQ

Американският технологичен индекс образува три поредни локални върха за последните два месеца около психологическото ниво от 14 000 пункта. Към този момент, инструмента не успява да получи нужната подкрепа и при запазване на текущото движение може да се очаква понижение до 13 750 пункта, където се намира и 100 периодната средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.htmlПодкрепи Economic.bg