Четири зелени суперхрани

Те са изключително богати на хлорофил и пигменти, което спомага за пречистването на кръвта

Четири зелени суперхрани
Автор: Божидара Иванова
Зелените суперхрани имат най-високата концентрация на лесно смилаеми хранителни вещества, подпомагат изгарянето на мазнини, набавят витамини и минерали, за да защитават и заздравяват организма. Те съдържат широк набор от полезни вещества, включително протеини, защитни фото-химикали и здрави бактерии, които помагат да се изградят по-чисти мускули и тъкани. foodpanda подбра, някой от най-важните зелени суперхрани. 

1. Пшенична треваПшенчната трева е супер алкализираща.Тя нормализира състоянието на щитовидната жлеза, подпомага храносмилането и обмяната на веществата и насърчава загубата на тегло, поради съдържанието на ензими и почистващото действие.

2. Синьо-зелените водораслиСиньо-зелените водорасли са фито-планктон и съдържат почти всички хранителни вещества. Те са с високо съдържание на протеини и имат 60% по-пълен аминокиселинен профил от говеждо месо или соя. Тя съдържа една от най-известните хранителни източници на бета-каротин, витамини от група В и хлорофил. Доказано е, че подобрява функционирането на мозъка и паметта, укрепването на имунната система и борбата с вируси, настинки и грип.

3. СпирулинаСпирулината е култивирано микроводорасло, което се е консумирало в продължение на хиляди години от коренното население в Мексико и Африка. Тя е един от най-големите известни досега източници на протеини на Земята и съдържа 70% чист протеин. Проучванията показват, че спирулината може да регулира нивата на захар, контрола върху апетита и е перфектна хранителна добавка. 

4. Зелено листни зеленчуциЗелено листните зеленчуци са толкова лесно достъпни и така силно питателни. Повечето хора обаче не ядат достатъчно от тях. Изследванията непрекъснато потвърждават, че хората, които ядат тези зеленчуци по рядко се разболяват от рак и сърдечни заболявания. Пресните зелено листни зеленчуци съдържат високи дози хлорофил, лесно смилаеми протеини, ензими и богата гама от витамини и минерали. Тези зеленчуци действат като мини-трансфузия за кръвта. 
Коментари: 0