Да бягаш 24 часа в колело на хамстер (снимки)

Бивш маратонец изпълни уникалното предизвикателство с благотворителна цел

Да бягаш 24 часа в колело на хамстер (снимки)
Автор: Илия Лазаров

Бивш маратонец прекара 24 часа, бягайки в гигантско колело на хамстер, за да събере пари за благотворителност. Англичанинът Дийн Овъл от Есекс изпълни невероятното предизвикателство в Саутенд от събота по обед до неделя по обед, съобщи BBC.

Колелото е с височина от 2,4 м и е проектирано и постоено от самия Овъл. Той го е въртял, бягайки вътре, почти през цялото време. Разбира се, му се е наложило да използва и няколко „кратки почивки”.

Усилията му са част от благотворителна кампания за борба с деменцията, която събра 100 хил. паунда в болницата в Саутенд. Каузата е близка до съцето на Овъл, тъй като двете му баби са страдали от деменция.

„Щастлив съм, че приключи”

„Повярвайте ми, нямах особено силно желание да бягам в тази бягаща пътека със собствено захранване на главната улица в Саутенд, в един натоварен уикенд”, споделя маратонецът.

„Но колкото повече мислех за причината, заради която го правя, толкова повече се засилваше желанието ми да изпълня това предизвикателство.

След като завърши изпитанието, Овъл падна на колене с думите „радвам се, че приключи”.

„Около 6 сутринта не бях сигурен, че ще мога да се върна в колелото, но приятелите ми помогнаха и ме мотивираха да продължа. Благодарен съм на всеки, който се включи в това изпитание”, посочи бегачът.

Парите, които болницата се надява да събере, ще бъдат използвани за изграждането на 2 терапевтични интерактивни стаи, както и специализирани слухови апарати, датчици за леглата и столовете, мобилни сензори и специални уреди за подобряване на запомнянето, като кутии за памет.  

Коментари: 0