Депутат: Преминалите доброволна военна служба с предимство за държавен пост

Българската младеж има желание да се обучава в армията, смята Милен Михов от \"Обединени патриоти\"

Депутат: Преминалите доброволна военна служба с предимство за държавен пост
Предложението на ВМРО за доброволна военна служба предвижда и определени привилегии за тези, които я преминат.

"Ще има привилегии - например при постъпване във военно-образователната система, или предимство при обществени, общински и държавни длъжност", обясни депутатът Милен Михов от "Обединени патриоти" пред БНТ по повод идеята на военния министър Красимир Каракачанов за доброволна военна служба като първа стъпка към връщане на казармата.

Предвижда се младежи над 18 г. да могат да постъпват в армията за 6 до 9 месеца за временно военно обучение и после да бъдат зачислявани в резерва.

Вицепремиерът Каракачанов обяви вчера, че е получил уверение от премиера и мнозинството в парламента, че ще подкрепят идеята.

Преминалите това обучение, ще бъдат зачислени като резерва в Българската армия, ще получават и допълнително възнаграждение като резервисти. Това е и възможност да се попълни резерва, както и армията.

"Българската младеж има желание да се обучава в армията, затова и предлагаме доброволна военна служба", каза депутатът. Той допълни, че по проект за обучение през лятната ваканция преди време, за едно място тогава кандидатствали по трима български студенти.
Коментари: 0