Десетте най-добри смартфона на пазара според Business Insider

Десетте най-добри смартфона на пазара според Business Insider

Снимка: Pixabay

Изданието Business Insider регулярно прави преглед на смартфон пазара и публикува своята класация за най-добрите устройства към момента. Първите позиции редовно са окупирани от моделите на Apple или евентуално Samsung. Този път обаче авторите изненадват със своя избор. 

Ето и 10-те най-добри телефона в момента предвид съотношението цена-качество: 

10. HTC U12+
Цена: 800 долара

Той бе официално представен едва миналата седмица и вече получи признание от гилдията. В престижната класация на DxOMark, оценяваща кламерите на телефоните, устройството влезе директно на второ място след Huawei P20 Pro. Тайванският смартфон привлича и с по-различния си външен вид и блестящи цветове, променливи на светлина. 

9. LG G7
Цена: 750 долара

Той притежава всички необходими и актуални функции, включително безжично зареждане, водоустойчивост и добра камера. За разлика от други, може да се похвали и с наличието на жак за слушалки. 

8. Google Pixel 2
Цена: 650 долара

Той може и да не е най-красивият Android телефон, но има едно секретно оръжие – изпълнява последната и най-чиста версия на операционната система по всяко време. Pixel 2 печели вниманието и с камерата и батерията си. 

7. iPhone 8
Цена: 700 долара

Притежава стъклено-метална обвивка, подобрена камера, безжично и бързо зареждане. 

6. Galaxy S9, Samsung 
Цена: 720 долара

С появата си устройството предизвика някои негативни коментари, а AR Emoji функцията му бе широко осмяна. Въпреки това флагманът на корейския гигант има всички необходими качества да се нареди на предни позиции. Той например притежава най-добрият, според експертите, дисплей в момента. 

5. Google Pixel 2 XL
Цена: 850 долара

Подобен на Pixel 2, той обаче е малко по-добър и по-голям от него. 

4. iPhone X
Цена: 1 000 долара

Гръмко оповестен като революционен, той определено е носител на много качества. Високата му цена, съмнителното представяне на Face ID фунцкията и липсата на резервен скенер за пръстови отпечатъци обаче са сред нещата, които му пречат да оглави класацията. 

3. iPhone 8 Plus
Цена: 800 долара

На него му липсват Face ID, новия дизайн и OLED дисплея на iPhone X. Липсва му обаче и високата цена на юбилейния модел. Всичко друго обаче – представяне, камера, батерия и пр. е налице. 

2. Galaxy S9 Plus, Samsung
Цена: 840 долара

Той е нещо като по-голямата версия на Galaxy S9, но пък може да се похвали с двойна камера, при която вторият обектив има и 2х оптично приближение. Идва и с по-голяма RAM, което повишава производителността на устройството. 

1. OnePlus 6
Цена: 530-570 долара

OnePlus 6 не разполага с безжично зареждане, официална оценка за водоустойчивост, най-яркият екран или най-добрата възможна камера. Авторите на Business Insider обаче го слагат на почетното място заради всички други характеристики срещу цена от едва 530 долара. 
Коментари: 0