Джо Байдън повлече американските пазари надолу

Президентът на САЩ планира увеличение на данъка върху капиталовата печалба до над 43% за богатите американци

Джо Байдън повлече американските пазари надолу

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акции на САЩ паднаха до най-ниските си нива за деня в края на вчерашната сесия, след като в изявление Джо Байдън спомена, че е възможно да бъдат приложени по-високи от очакваните данъци върху капиталовите печалби. Президентът на САЩ планира увеличение на данъка върху капиталовата печалба до 43.4% за богатите американци.

 

Dow Jones се понижи с 300 пункта в четвъртък или с 0.9%. S&P 500 изтри печалбите от по-рано в сесията, като за деня се понижи с 0.9% до 4 134. Понижението в основните индекси дойде на фона на по-добри от очакваните данни за седмичните молби за помощи при безработица, които бяха с 50 хиляди по-малко от очакванията на анализаторите.

Европейските акции се повишиха за деня, докато Европейската централна банка остави монетарната си политика непроменена.

Акценти днес

Активността в производствения сектор и сектора на услугите  – Европа, Великобритания и САЩ

Днес икономическият календар ще бъде изпълнен с данни за активността в сектора на услугите и производствения сектор. Данните ще бъдат публикувани за Еврозоната, Германия, Великобритания и САЩ. Също така ще бъдат публикувани данни за продажбите на дребно в Обединеното кралство, като очакванията са на месечна база да са се покачили с 1.5%.

Инструмент на фокус

Baidu

Акциите на компанията се намират в низходящ тренд, след като постигнаха нов рекорд от над 350 USD за акция. Цената успя да се понижи под психологическите 200 USD, като движението остана ограничено над 200 SMA. Акциите се намират в период на консолидация около зоната на подкрепа, като успешно пробиха низходящата тренд линия, което се приема като сигнал за обрат в посоката на движение.

EUR/JPY

Валутната двойка се намира във възходящ тренд, като достигна зона на съпротива около психологическите 130.00. Цената продължава да сформира по-високи дъна, като на графиката се образува фигура наподобяваща възходящ триъгълник. Пробив и задържане на дневна свещ над зоната на съпротива се приема като сигнал за продължаване на тренда.

XPTUSD

Платината, както и останалите ценни метали, се намират във възходящ тренд. Цената й обаче образува по-ниски върхове и по-високи дъна сформирайки техническа фигура триъгълник. Пробив на една от двете ограничителни линии може да даде насока за краткосрочното движение в цената.

US Tech 100 NAS

Технологичният индекс покри загубите от края на февруари, като възходящото движение успя да пробие предходния връх, но не успя да се задържи над него като последната сесия затвори под нивото. Очакванията ни са низходящото движени да продължи най-много до 25 SMA или образуваната възходяща тренд линия.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0