Днес ГЕРБ отново ще опита да спъне парламента

Това обяви депутатът Тома Биков малко преди началото на заседанието на Народното събрание

Днес ГЕРБ отново ще опита да спъне парламента

Снимка: Screenshot/bTV

Автор: Economic.bg

ГЕРБ отново ще гласува против дневния ред на парламента, след като вчера бе една от партиите, спънали разглеждането на промените в Изборния кодекс. Позицията на политическата формация ГЕРБ-СДС обяви депутатът Тома Биков в ефира на bTV тази сутрин.

Той обясни вчерашните действия на ГЕРБ с Изборния кодекс и това, че в него са правени фундаментални промени за една нощ. Днес партията отново ще гласува против дневния ред на парламента, но този път причината е друга – отпадането на точките за създаване на комисия за проверка на лесопарк Росенец, както и на тази за намаляването на субсидиите за париите от 8 на 1 лев.

Припомняме, че вчера „старите“ партии ГЕРБ, ДПС и БСП блокираха работата на Народното събрание, като не подкрепиха дневния му ред. А той предвиждаше дебат за финализиране на промените в Изборния кодекс. Председателят на парламента Ива Митева свика днес извънредно заседание, в което единственият приоритет ще са именно новите правила за гласуване

Биков допусна, че вчера е имало преговори между ДПС, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, като според него те са се разбрали да приемат дневния ред на днешното заседание.

Друг е въпросът доколко е адекватно да се правят фундаментални промени в Изборния кодекс сега“, каза още Тома Биков, посочвайки, че вероятно след два месеца ще има нов парламентарен вот.

Освен с неслучилия се дебат за Изборния кодекс, вчерашният ден ще се запомни и със скорострелното връщане на мандата за съставяне на правителство, който „Има такъв народ“ върна веднага на президента Румен Радев

Коментари: 0