Доларът отново дестабилизира златото

Европейските пазари приключиха сесията на червено

Доларът отново дестабилизира златото

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари успяха да възстановят част от изгубените стойности през изминалия ден, като Dow Jones завърши с позитивен резултат, въпреки притесненията за инфлация и високи лихвени проценти. S&P500 и NASDAQ отразиха подобно движение през търговската сесия, като технологичният индекс отчете минимална загуба от 0.3%, докато S&P500 успя да нарасне с 0,1%.

Европейските пазари приключиха сесията с понижение след като глобалните инвеститори породиха притеснение относно нарастващия доход от държавни ценни книжа.

Петролът отрази минимално понижение, въпреки това успя да се задържи близо до рекордните си стойности отпреди година. Брент нарасна с 0.28% за деня, докато WTI изгуби 0.03$ - последно търгувайки се на 61.67$ за барел.

Златото отстъпи, след като щатският долар получи подкрепа, както и заради изказването на Джером Пауъл относно лихвените проценти и възможността за нарастваща инфлация. Спот златото се понижи с 0.3%, достигайки 1803.62, докато златните фючърси се установиха само с 0.1% по-ниско за деня, до 1805.90 за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху данните за запаси на лек суров петрол в САЩ, както и запасите на бензин, които ще бъдат публикувани в 17:30. Първото събитие очаква по-ниско понижение спрямо предходното, което може да доведе до продължително губене на стойност за щатския петрол.

Инструмент на фокус

Renault – Дневна

След силното нарастване на стойността на акциите на Renault, текущата цена започна да заформя низходящо движение,  като може да се очаква корекция до зоната на подкрепа заформена около 32.500. Индикаторът Стохастик показва понижение на средните, близо до зона на препродаден пазар.

USD/JPY – 4 Часа

Валутната двойка проби възходящото движение съставено от началото на февруари, като при продължителен натиск от пазара може да се очаква понижение до 200 периодната експоненциалната средна, която се намира близо до психологическото ниво от 104.500.

XAU/USD – 4 Часа

Златото заформя низходящо движение спрямо 4 часовата графика, като текущата стойност се намира близо до горната граница на тренд линията. При продължителна подкрепа от пазара може да се очаква тест на горната граница около 1800.00.

EU – 4 Часа

Европейският индекс заформя низходящо wedge движение, като текущата цена, може да се очаква да достигне 100 периодната експоненциална средна. При успешен опит за пробив на средната може да се очаква цената да достигне зоната на подкрепа около 3650 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0