Дончев: Борисов няма да се кандидатира за президент - поне не на тези избори

Кандидатурата на партията за предстоящите президентски избори се очаква да бъде обявена до 3 седмици

Дончев: Борисов няма да се кандидатира за президент - поне не на тези избори

Снимка: Красимир Свраков

1396 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент - поне не на тези президентски избори. Това заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев пред BTV.

„Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържания“, посочи той.

Дончев каза, че в момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена, като според него е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова „партизиран“, за да може да обедини нацията.

„Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент“, изрази надеждите си зам.-председателят.

Той заяви, че „днес е рано да коментирам кои имена се обсъждат“, но и че кандидатурата на партията се очаква да бъде обявена до 3 седмици

Относно оповестената информация вчера от президента Румен Радев, че пpeзидeнтcĸитe и пpeдcpoчнитe пapлaмeнтapни избopи щe ca в eдин дeн – нa 14 нoeмвpи. A aĸo имa втopи тyp нa вoтa зa дъpжaвeн глaвa, бългapитe щe тpябвa дa идaт дo ypнитe и нa 21 нoeмвpи, Томислав Дончев зави, че избори 2 в 1 не са проблем от политическа гледна точка, а че по-скоро биха създали чисто организационни проблеми. Той добави, че партията е готова за нови избори и няма никакви притеснения.

Подкрепи Economic.bg