Dow Jones прекъсна тридневната си печеливша серия

В Европа настроенията бяха положителни

Dow Jones прекъсна тридневната си печеливша серия

Снимка: Pixabay

272 ~ 2 мин. четене

Индексът на сините чипове Dow Jones прекъсна тридневната си печеливша серия след силен ръст в понеделник. Индустриалният бенчмарк се раздели с една трета от процента, но остана над психологическите 26000 пункта. Широкият S&P 500 приключи сесията във вторник непроменен, но технологичният NASDAQ нарасна с четвърт процент до 7848 пункта. С най-слабо представяне се откроиха секторите на потребителските стоки и енергията, а секторът на недвижимите имоти отчете ръст от близо процент. Сред най-губещите за деня беше Walgreens Boots Alliance, чиито акции се разделиха с близо 13% от стойността си заради по-слаба от очакваното печалба. Компанията също така понижи своята прогноза за печалба за 2019 г. 

В Европа настроенията бяха положителни. Паневропейският Stoxx 600 отчете ръст от 0.36%, като повечето сектори и водещи борси отбелязаха ръстове. Въпреки сътресенията около Брекзит британският индекс FTSE нарасна с над процент до 7395 пункта. Немският DAX прибави 0.66%, а френският CAC – 0.34% до 5424 пункта. Тук водещи печеливши бяха секторите на банковото дело, автомобилостроенето и застраховането. Книжата на Rolls Royce поевтиняха с 1.1%, след като Сингапурските авиолинии приземиха два свои самолета Boeing 787 заради проблеми с двигателите им, произведени от британската компания. 


Акценти днес:

Facebook Inc. – Дневна    

Технологичният гигант прави опити от началото на годината за възстановяване на част от загубите, натрупани през втората половина на миналата година, но се забелязва съпротива около 50% от Корекцията на Фибоначи при около 170 долара на акция. Вчера цената се повиши до над 174 долара, което би могло да се приеме за нелош бичи сигнал, като за дългосрочна покупка бихме препоръчали на по-предпазливите инвеститори изкачване над 180 долара.

EUR/GBP – Дневна 

EUR/GBP претърпя известно понижение през изминалите месеци, като през март се формира зона на подкрепа около 0.8500. Тъй като котировките са в близост до нея, за предпочитане е при продажба тя да е краткосрочна и с поръчки за прибиране на печалбата около 0.8500. Предвид обстановката около Брекзит не е изключено последващо понижение, но е възможно и подкрепата да изтласка котировките до около 0.8600, което би било подходящо за вход в краткосрочна дълга позиция след съответните сигнали за това.

XAU/USD – Седмична           

Движението на цената на златото през последните години не е в една посока, а през 2018 след значителен спад след оттласкване от зона на съпротива около 1350 долара за тройунция, имахме обнадеждаващо поскъпване, което обаче отново беше пресечено през първото тримесечие на годината. Очакваме котировките да се понижат в близките седмици, като пробив на 50-седмичната ЕМА ще даде терен за понижение до 1250 долара за тройунция. За продажба бихме препоръчали по-нискочестотна графика за най-удачен момент за вход.     

S&P 500 – Дневна          

Широкият индекс постепенно се движи към ключовите 2900 пункта, които за последно бяха преминати през октомври миналата година. Успешно изкачване над тези стойности ще даде потенциал за постигане на нов рекорден максимум, като сега моментът е удачен за покупка с цел нов връх.


Източник: ЕЛАНА Трейдинг 

Коментари: 0