Дрон се разби в новата централа на Apple

Машината е почти непокътната, не е ясно дали има щети по соларния покрив на сградата

Дрон се разби в новата централа на Apple
2108 ~ 1 мин. четене

Откакто строителството й започна преди години, новата централа на технологичния гигант, наречена Apple Park, в Купертино, Калифорния, е обект на безброй видеозаписи, разясняващи напредъка по изграждането.  Но всичко се обърна наопаки през уикенда, съобщава "Форчън".

Документалистът Матю Робъртс, който публикува ежемесечни видеозаписи за строителството на Apple Park, в неделя пусна видеоклип с дрон, който се разби в офисната сграда на компанията. 

Според Робъртс дронът е бил собственост на друг документалист, който поискал помощта му да се намери катастрофиралата джаджа.  Робъртс пуснал своя дрон, за да открие, че разбилият се е "непокътнат в по-голямата си част" и е паднал върху соларния покрив на овалната конструкция.

Apple Park е по идея на починалия съосновател на Apple Стив Джобс. Новият кампус е с кръгла форма - града "пръстен", с площ от 2,8 милиона кв. фута. 
В централата, която бе открита миналата година, има подземна аудитория, модерен център за изследвания и развитие и фитнес център за служителите на Apple. В нея има и няколко ресторанта и кафенета, където да отдъхват в работните паузи над 12 000 служители на Apple.

Регистрираният през уикенда инцидент е първият такъв на Apple Park и засега не е ясно дали от сблъсъка има нанесени щети по соларния покрив на сградата. Робъртс казва ,че собственикът на разбилия се дрон е съобщил в Apple за инцидента, но засега не е ясно дали ще си получи машината обратно, нито дали има реакция от компанията.
 

Подкрепи Economic.bg