Dunkin' затвори магазин заради липса на персонал

Кризата с намирането на служители се разраства в някои части на страната

Dunkin' затвори магазин заради липса на персонал

Снимка: Twenty20

10884 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Магазин на Dunkin‘ в Колорадо Спрингс временно спря работа, защото не може да намери работници на фона на недостига на работна ръка, съобщава The Gazette.

Алекс Аподака, главен оперативен директор в JB Partners, базиран в Аризона франчайзополучател, който управлява седем магазина Dunkin' в района, каза:

Просто не можем да накараме хората да работят“.

Dunkin' на Колорадо Авеню работи от 55 години. В магазина обикновено има 15 служители, но точно преди затварянето му те са били едва трима.

В тежка трудова криза сме и това е 100% причината да затворим, каза той. „Няма друга причина.“

Dunkin', който претърпя ребрандиране през 2018 г. и промени името си от Dunkin' Donuts, не е сам в борбата за служители. Други бизнеси в САЩ все също страдат недостиг на работна ръка, месеци след като щатите им намалиха обезщетения за безработица.

Рей Сайкс, който е собственик на италианския ресторант Arabellas в Winter Haven, каза пред The ​​Ledger, че му се налага да наема ученици, които имат много малък опит или в много случаи – изобщо никакъв.

В края на август най-малко три ресторанта Chick-fil-A в Алабама затвориха, защото нямаха достатъчно служители, които да ги държат отворени, а още два започнаха да затварят по-рано „поради изключително малко персонал“, съобщи Business Insider.

Някои кандидати не се явяват на интервюта или приемат работата, „само за да подадат оставка в рамките на първите си няколко седмици“, казва един от ресторантите.

В случая с Dunkin', JB Partners вече бяха затворили, а в последствие отново отвориха, поне два от своите ресторанта в Спрингс през последните 18 месеца заради криза при наемането.

Тази част от града е малко по-трудна при наемането“, каза Аподака пред The ​​Gazette. „Гарантирам ви, че ако бяхме на две – три мили на запад или на две – три на изток, нямаше да имаме същия проблем. Но по някаква причина този пазар тук е наистина труден за намиране на хора, които искат да работят.“

Франчайзополучателят се надява да отвори отново през следващите една или две седмици.

Подкрепи Economic.bg