Две суперхрани за бърз метаболизъм

Те помагат и за поддържане на добра физическа форма

Две суперхрани за бърз метаболизъм
Суперхраните нашумяват все повече в ежедневието ни. Едно от най-полезните им качества е ускорение на метаболизма. В следващите редове ще прочетете за две от най-популярните суперхрани в наше време, за които все по-често четем и чуваме от близки и приятели. 


Спирулина Спирулината е синьо-зелено микроводорасло и е една от най-известните суперхрани в света. Тя съдържа 55-70% протеин и е комбинация от 8 задължителни и 10 препоръчителни аминокиселини. Учените твърдят, че спиролината може да се смята за храната, която най-комплексно подпомага физическото ни здраве. 

Нейното влияние върху организма се изразява в укрепване на имунната система, положително влияние по време на бременност и кърмене, потиска апетита, спира развитието на хормонални заболявания и затлъстяване и спомага за детоксикирането на организма от тежки метали и токсини.

Редица известни личности и звезди ежедневно приемат спирулина, за да поддържат добра физическа форма и бодър дух.


КуркумаКуркумата често е наричана "храната на бъдещето" или "подправката на дълголетитето".  Тя е един от най-мощните естествени антиоксиданти и имуностимулатори и има подчертан благоприятен ефект върху метаболизма и храносмилането. 

Най-благоприятно е влиянието й върху храносмилателната система и имунната система. Куркумата има силно детоксикиращо и антиоксидантно действие и подобрява прочистващите сили при черния дроб.
Коментари: 0