„Дженерали“ дарява безплатни застраховки срещу Covid-19 на медицински персонал

Всички медицински служители, които са пряко ангажирани в лечението на коронавирус, попадат в обхвата на групова застраховка

„Дженерали“ дарява безплатни застраховки срещу Covid-19 на медицински персонал

Снимка: Дженерали

Автор: Дженерали

„Дженерали Застраховане“ АД дарява 200 000 лв. под формата на групова застраховка за медиците на първа линия срещу риска от заразяване с Covid-19. Така общата сума на даренията на Generali в България за болници в цялата страна достигна 340 000 лв., съобщават от компанията, която вече е застраховала 1600 служители на лечебни заведения и медицински центрове в София и още седем града в страната: Плевен, Варна, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Русе и Ямбол.

Всички медицински служители и друг персонал, които са пряко ангажирани в лечението на коронавирус, попадат в обхвата на групова застраховка „Заболяване – Коронавирус (COVID-19)“. Застраховката е с начало 1 май 2020 г. и за срок от 3 месеца, застрахователна сума от 20 000 евро и поема разходи за болнично лечение в интензивно отделение, вследствие на COVID-19 и психологическа помощ на медицинския персонал.

Generali е една от международните застрахователни компании, които активно участват в борбата с вируса COVID-19, като предприема и финансира редица активности в глобален мащаб. Следвайки стъпките на Група Generali, която създаде международен фонд за солидарност, в размер на 100 милиона евро и като част от тази глобална инициатива, Generali CEE Holding, чрез „Дженерали Застраховане“ АД, застрахова безплатно изпълнителите на медицински услуги в 14 медицински заведения, които ще попаднат в покритието на групова застраховка „Заболяване – Коронавирус (COVID-19)“.

„Това е нашият начин да изкажем огромната си благодарност към всички лекари, сестри, експерти и служители, които се борят ден след ден с ограничаване и намаляване на негативните последици от разпространение на вируса COVID-19“, коментират от компанията.

От 1 май 2020 г. „Дженерали Застраховане“ АД предвижда предлагането на допълнителни покрития, свързани с COVID-19 за своите клиенти по групови полици за сметка на работодателя.

Коментари: 0