Е-скутерите на Lime тръгват в трети български град

Компанията вече оперира в София и Пловдив

Е-скутерите на Lime тръгват в трети български град

Снимка: Lime

2876 ~ 2 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Близо две години след старта си в София и няколко месеца след стъпването си в Пловдив, услугата за отдаване на споделени електрически скутери Lime става достъпна и в Стара Загора. От тази седмица там вече са разположени над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации.

Таксата за отключване на превозното средство – без активирана абонаментна услуга Lime Prime – е 1.20 лв., като към нея се начисляват по 0.25 лв. за всяка минута. Очаква се средната продължителност на на пътуване в Стара Загора да е около 8 минути, което означава цена от около 3.20 лв. За сравнение, към днешна дата средната продължителност на карането в София и Пловдив е 10 минути.

Припомняме, че Lime намали цените за използването на тротинетките си в София през септември миналата година, когато официално ги върна в експлоатация след локдауна. Няколко месеца по-късно услугата стартира при същите тези условия и в Пловдив.

Разширяването на дейността на компанията в България идва на фона на увеличаващия се интерес към микробилността, ускорен допълнително от здравната ситуация с COVID-19. Според изчисленията придвижването с електрическите скутери спестява отделянето на хиляди тонове вредни емисии от изгорелите газове на автомобилите, както и стотици часове чакане в задръствания. 

„Продължаваме усилена работа, за да достигаме до повече жители на тези градове. Това означава да покриваме не само централните площи, а и кварталите в периферията. В дейностите ни ние си сътрудничим с общинските администрации. Спрямо местните нужди, ние заедно търсим най-подходящия подход за развитието на тази нова транспортна услуга“, коментира Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България, Гърция и Кипър.

Девет обиколки на Земята

По данни на компанията потребителите на Lime в България са пътували над 250 000 пъти с електрическите ѝ скутери. Броят на клиентите на услугата в страната надмина 52 хиляди, а пропътуваните километри вече са повече от 360 хил. или с други думи – достатъчно за 9 обиколки на Земята.

Подкрепи Economic.bg