Easy Credit купува конкурент при бързите кредити

Групата иска да се превърне в един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в Източна Европа

Easy Credit купува конкурент при бързите кредити
2159 ~ 1 мин. четене
Един от лидерите на пазара на бързи кредити - Easy Credit, е в процес на придобиване на Провидент файненшъл България" – местно подразделение на британската International Personal Finance (IPF). От компанията обясняват, че заради значителния си опит в подобни бизнес трансформации, плавното протичане на целия процес за всички служители на двете компании, техните структури и функции,е гарантирано.

През есента на миналата година "Мениджмънт файненшъл груп" – компанията майка на Easy Credit, придоби компанията за бързи кредити "Вива кредит, както и "Аксес файнанс", издаваща „Бяла карта“.
От мениджмънта на Easy Credit смятат, че придобиването ще помогне на групата да стане един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в Източна Европа.

Плановете са да не се съкращават служители на „Провидент“, нивото на заплащане ще остане без промяна, а ако някой служител не желае да започне работа в Easy Credit, ще бъде потърсена отговаряща на неговите знания и умения позиция в някое от дружествата част от групата.

Предстои одобрение на сделката от страна на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), което според ръководството ще отнеме около 4-5 седмици.
Подкрепи Economic.bg