ЕК одобри българска програма за млади предприемачи

\"Алеко\" ще финансира обмяната на опит и ще започне от 2017 г.

ЕК одобри българска програма за млади предприемачи
Европейската комисия е одобрила първата изцяло българска програма. Тя се нарича "Алеко" и е предложена от евродепутата Андрей Новаков, съобщава БНТ. 

Програмата ще започне работа от началото на 2017 г. и целта й е да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

Финансирането беше одобрено от бюджетната комисия на Европейския парламент и така програмата ще позволи европейски млади предприемачи да пътуват в чужбина. Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че няма квоти по държави и призова младите българи да кандидатстват.

"Очаква се до двеста човека от цяла Европа и България да пътуват до страни като САЩ, Китай, Сингапур, да вземат най-доброто от големите и успешни компании там, да се върнат вкъщи и да го приложат. С бюджета, който гласувахме, ще бъдат покривани разходите за транспорт, стипендии, така че да си покриват разходите за живот там, където са избрали да отидат. Това е българска идея, с огромен български принос, името на програмата е българско, така че се надявам колкото е възможно повече българи да участват в нея", разказа Новаков за програмата.
Коментари: 0