Елица Николова влиза в БНБ

Тя е номинирана от президента Росен Плевнелиев

Елица Николова влиза в БНБ
3692 ~ 1 мин. четене

Елица Николова е номинацията на президента Росен Плевнелиев за член на Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ).

Николова е родена на 24 юли 1974 г. в София. Магистър е по „Международни икономически отношения и бизнес“ в Университета за национално и световно стопанство. Има и втора специалност „Счетоводство, финанси и контрол“ от Института за следдипломна квалификация и специализация към УНСС.

Преминала е квалификационен курс по „Финансови анализи“ към Интернешънъл Хюмън Рисорсиз (IHR), както и редица обучения в областта на публичните финанси към Европейския институт за публична администрация в Маастрихт, Дъблин, Париж, Барселона и Копенхаген.

Елица Николова притежава богат професионален, административен и управленски опит. От 2000 г. до 2009 г. работи в сферата на корпоративните финанси. Започва работа в държавната администрация през август 2009 г. като съветник по финансови въпроси към министъра на регионалното развитие и благоустройството. 

От края на 2009 г. до средата на 2011 г. заема длъжността зам.-главен директор на Генерална дирекция „Програмиране на регионалното развитие” – Управляващ орган на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През юли 2011 г. е назначена за началник на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

На 23 януари 2012 г. е назначена за секретар на президента по икономика, развитие на  регионите и инфраструктура.

За номинацията на Елица Николова за член на Управителния съвет на БНБ е уведомен управителят на Централната банка Димитър Радев. Мандатът на новия член на Управителния съвет ще започне на 17 юни.

Коментари: 0